Новий електромобіль Toyota не потребує зарядки

Нову Toyota Mirai другого покоління розсекретили в Японії. Електрокар Тойота офіційно презентують в грудні 2020 року, але основні подробиці про нього стали відомі вже зараз.

Toyota Mirai 2021 модельного року підросла до 4975 мм в довжину, 1885 мм в ширину і 1470 мм у висоту, а її колісна база збільшилася до 2920 мм. Маса авто – 1900 кг.

Якщо попередня модель мала платформу гібрида Prius з переднім приводом, то нова модель побудована на задньопривідній архітектурі седана Lexus LS.

Також змінився дизайн – на зміну граней прийшли витончені плавні лінії. Зовні нова Тойота Міраі практично не відрізняється від предсерійного концепт-кара.

Салон оснащений великими 12,3-дюймовими екранами віртуальної приборної панелі і мультимедіа, які розміщені в одному блоці. Примітно, що тепер в салоні п’ять місць, а не чотири, як раніше.

Потужність електродвигуна зросла з 150 до 174 к. с. Як і раніше, електроенергією його живить не батарея, а водневі паливні комірки. Запас водню збільшений до 5,6 кг, а тому тепер Toyota Mirai може подолати до 850 км. Заправка займає лічені хвилини – набагато швидше, ніж зарядка традиційного електромобіля.

Читайте також: Новий позашляховик Kia Mohave не зможе конкурувати з Toyota Land Cruiser Prado

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти