Як продовжити термін служби кондиціонера в автомобілі

Коли на вулиці настає спека, рятує машина обладнана кондиціонером.
До осінньої пори кондиціонер працює на повну потужність. Більшість автомобілістів експлуатують своє авто на повну, це призводить до пошкоджень кондиціонера.

Сучасні кондиціонери не вимагають особливих умов використання. Перше правило не включати його на повну потужність коли на вулиці спека, та при відкритих вікнах. Система буде працювати в перевантаженому режимі. Основне правило це профілактика.

Фреон. Також не слід забувати періодично його заправляти. Витік складу не повинен перевищувати 10% якщо рівень менше то, ефективність охолодження страждає. І в салоні замість прохолодного комфорту буде тепло. При заправці кондиціонера важливо спеціальне обладнання. Воно також перевіряє факт витоку фреону. Якщо система знаходиться, у розгемертизованому стані, причина може бути у тому що радіатор пошкоджено.

Чистка радіатора. Найпершим в системі кондиціювання з ладу виходить радіатор. Його функція брати на себе навантаження, з часом він забивається брудом і виходить з ладу, в результаті цих дій потік слабшає. Тому рекомендують промивати радіатор раз в 2 роки, цю процедуру повинен виконувати професіонал.

Чистка радіатора дуже важка процедура. Якщо ви хочете заощадити гроші можно ще додатково заправити фреоном.

Заміна фільтра. Багато людей які користуються кондиціонерами, відзначають що в салонах іде слабкий потік повітря та також виникає, запах пилу та бруду. Для того щоб вирішити цю проблему, фахівці радять провести заміну елемента. Також рекомендують змінювати фільтр кожні 10- 20 тисяч кілометрів, як рекомендує виробник. При важких умовах експлуатації термін скорочується у 2 рази. По статистиці сьогодні кожен другий водій, не використовує свій автомобіль в нормальних умовах, тому салонний фільтр потрібно змінювати кожні півроку.

З цього треба зробити висновок: кондиціонер необхідний елемент у кожному автомобілі.

Читайте також: Названо найдешевші сімейні кросовери, які не бояться бездоріжжя

Джерело car.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти