Американці показали електромобіль, який не потребує зарядки

Компанія “Aptera” з США показала серійну версію власного однойменного електромобіля. У нього 3 колеса, і теоретично він не заряджається, так як спереду і на даху є сонячні батареї. Зібрана ними енергія в сонячний день забезпечує автомобіль запасом ходу до 72 км.

Двомісна модель має кузов з композитних матеріалів, і в залежності від рівня оснащення електромобіль важить від 816 до 998 кг. Силовий агрегат стандартної версії (вона передньопривідна) розвиває 134 к.с. з акумулятором ємністю 25 кВт / год. Пробіг цього триколісного авто становить близько 400 км.

Топова версія Aptera оснащена акумулятором на 100 кВт / год і двома електродвигунами загальною потужністю 201 к.с. Привід здійснюється на обидві осі, і в цьому випадку електромобіль може проїхати 1600 км.

Покупцям буде запропоновано три кольори кузова – чорний, сріблястий і білий, а також три варіанти оформлення салону. В якості опції пропонується комплекс систем допомоги водієві, а також позашляховий пакет. Базовий рівень обладнання коштує 25 900 доларів, а топова версія – від 46 900 доларів.

Читайте також: Новий електромобіль Toyota не потребує зарядки

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти