Українці не користуються ременями безпеки – дослідження

Тільки 26% українських водіїв постійно пристібаються ременями безпеки. Такими виявилися результати соціологічного дослідження, проведеного Центром демократії і верховенства права та компанією Vision Zero.

В рамках дослідження було опитано 34 тис. автомобілістів з 24 найбільших міст України. Виявилося, що в різних населених пунктах від 52% до 84% з них не використовують ремені безпеки.

Найбільш свідомими виявилися водії Києва – в столиці регулярно пристібаються 48,2%. На другому місці – Львів (40,2%), а далі йдуть Черкаси (34,5%) і Дніпро (33,2%).

Найбільше ігнорують ПДР і найрідше пристібаються автомобілісти Кропивницького (15%), Сєвєродонецька (15,1%) та Чернівців (17,4%).

Судячи з результатів опитувань, свідомість водіїв не підвищується і вони продовжують ігнорувати той факт, що ремені безпеки дійсно рятують життя.

За статистикою, використання ременя знижує ризик загинути у важкому ДТП відразу на 70%. При лобовому зіткненні ремінь підвищує шанси вижити в 2,3 рази, при бічному – в 1,8 рази, а при перекиданні – в 5 разів.

Читайте також: Названо автомобілі, які виготовляють в Україні: список заводів

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти