Культову американську модель знімуть з виробництва

Chevrolet Camaro планують відправити на заслужений відпочинок. Легендарний масл-кар пробуде на конвеєрі до 2026 року, проте після цього його наступник не планується.

Спочатку нинішнє покоління Chevrolet Camaro збиралися випускати до 2024 року. Але оскільки від розробки нової генерації моделі відмовилися, то було вирішено продовжити її життя ще на два роки і припинити виробництво акурат до 60-річного ювілею Camaro.

Причина такого рішення – різке падіння попиту на Camaro. У 2020 році продали лише 22 226 купе і кабріолетів – майже на 40% менше, ніж роком раніше і вдвічі менше, ніж основного конкурента Ford Mustang.

Крім того, Chevrolet Camaro практично не користується попитом за межами Північної Америки тоді, як Mustang досить непогано продається в Європі і є найпопулярнішим спортивним авто в світі.

Слід зазначити, що Camaro вже один раз знімали з виробництва в 2002 році, проте через сім років культовий масл-кар все ж відродили. Цілком можливо, що і на цей раз модель повернеться пізніше, але з огляду на світові тренди, це вже буде електромобіль.

Всього з 1966 року випущено понад 5 мільйонів Chevrolet Camaro шести поколінь. Нинішня модель запропонована з двигунами потужністю від 275 до 650 к. с.

Читайте також: Рідкісний Ford Mustang 35 років простояв у старому гаражі

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти