Звільнений співробітник Mercedes знищив 50 мінівенів на іспанському заводі компанії

38-річний іспанець так образився через звільнення з заводу Mercedes-Benz в місті Віторія-Гастейс, що вночі увірвався на територію підприємства і пошкодив там 50 новеньких венів Vito і V-Class.

Як повідомляє видання Periodismo del Motor, для своїх злодіянь чоловік викрав фронтальний навантажувач і проїхав на ньому 21 км до заводу.

Будівельною машиною іспанець легко пробив зсувні ворота, потім він попрямував на майданчик готової продукції, де розправився з ні в чому не винними автомобілями. Після намагався пробитися в цех – чоловік хотів пошкодити конвеєрну лінію підприємства, але в цей момент його затримали.

Матеріальний збиток перевищив € 2 млн. Якщо врахувати, що в базовій версії V-Class коштує в Європі від € 29 000, така сума здається цілком правдоподібною.

Відзначається, що інцидент стався в ніч з 30 на 31 грудня – охорона підприємства була захоплена зненацька.

Тут потрібно врахувати контекст ситуації. Mercedes-Benz недавно почав програму оптимізації на своєму іспанському заводі – планується звільнити 10-15% штату. Це стало можливим завдяки впровадженню сучасної техніки, в тому числі збільшення кількості роботів. Ймовірно, саме їх хотів пошкодити розсерджений іспанець: в цьому випадку заводу довелося б ще кілька тижнів задіяти працю «надлишкових» робітників.

Чоловіка заарештувала поліція. Проти нього порушили справу.

Завод Mercedes-Benz в Віторія-Гастейс, столиці Країни Басків, – найбільше виробництво регіону, його штат налічує 5 тисяч осіб. З ним пов’язана робота ще 40 тисяч чоловік на підприємствах-суміжниках.

Читайте також: В Україні служба автодоріг купила позашляховик для бездоріжжя за мільйон

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти