Водіям розказали, що робити, якщо автомобіль смикається при розгоні

Іноді буває, що при подачі газу автомобіль починає сіпатися. Що робити в такому випадку, розповість «Твоя МАШИНА» .

По-перше, проблеми можуть бути з паливною системою. У циліндри може потрапляти недостатня кількість робочої суміші, або вона надходить нерівномірно. Така проблема може виникнути через забилися повітряного і паливного фільтра. Також варто перевірити дросельний вузол або бензонасос.

Забилися фільтри можна прочистити або замінити. Поломка дроселя часто пов’язана з ушкодженнями або забрудненням його деталей. Тоді може допомогти очищення. Якщо проблеми в бензонасосі, то при необхідності потрібно замінити пошкоджену діафрагму або клапан: найчастіше проблема в них. Також слід почистити сітку в корпусі бензонасоса.

Також смикання автомобіля можуть бути викликані неякісним паливом. В такому випадку будуть провали в наборі швидкості, нестабільні обороти, підвищена витрата палива. Також борткомпьютер може оповістити про несправності паливної системи. У такому випадку потрібно, не навантажуючи двигун, доїхати до АЗС і заповнити бак, щоб розбавити неякісне паливо і зменшити його шкода.

Також проблеми можуть виникнути через несправні датчиків системи управління двигуном. Зазвичай у всьому винні датчики положення дросельної заслінки або масової витрати повітря. Якщо є сумніви в їх роботі, то варто звернутися до фахівців.

Смикатися машина може також через несправні свічок запалювання або високовольтних проводів. Свічки можна прочистити або замінити, а ось дроти залишається тільки поміняти.

І нарешті, ривки можуть з’явитися через неправильну роботу АКПП. Це відбувається, коли «автомат» обслуговується неправильно або зовсім не обслуговується.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти