Новий Ланос: перші враження про бюджетну модель

Коли на ринок вийшла нова бюджетна модель Ланос, вона отримала позитивні відгуки від профільних ЗМІ. В Україні це досить популярна модель, яка випускалася спершу під брендом Daewoo, потім і під ЗАЗ Ланос. Згадаймо, що собою являв знаменитий автомобіль, коли був новим?

Історія авто почалася в 90-х рр. минулого століття як наслідок розпаду спільного підприємства Daewoo і General Motors. Над випуском власного автомобіля працювали авторитетні європейські дизайнери і конструктори.

Коли прототипи були готові, а етапи випробувань пройдені успішно, в 1997 році почалося масове виробництво. Спершу авто випускали в Кореї, потім у Польщі. Популярність моделі зумовила пошук нового майданчика для розширення обсягів виробництва. Ним став Запорізький автомобільний завод.

Співвідношення ціна-якість в ті роки зробило Daewoo Lanos настільки популярним. Іноземні журналісти відзначали її переваги: ідеальні пропорції (при колісній базі 2520 мм довжина становила 4074 мм) та відмітний дизайн. Вони також згадали про комфорт салонного простору та практичне розміщення органів управління. Найбільш потужним двигуном був 1,6-літровий мотор на 106 кінських сил. Незважаючи на безліч переваг, вони відзначили дуже надокучливий шум двигуна, що посилюється з ростом швидкості.

Після тест-драйву, чеські журналісти заявили, що Daewoo Lanos – це машина з сучасним дизайном, допрацьованим двигуном і гідним шасі. На їхню думку, таке авто більше підходить жінкам, оскільки є вкрай комфортним.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти