Як вибрати б/у автомобіль і не бути обманутим: поради водіям

Автомобільні експерти склали чек-лист, за яким легко відрізнити хороший автомобіль від поганого на вторинному ринку.

При виборі автомобіля обов’язково потрібно звертати увагу на такі елементи:

Двигун

Відразу відзначимо, що краще робити діагностику в сервісі, але якщо такої можливості немає, то звертаємо увагу на чистоту мотора. Якщо він занадто чистий, то швидше за все його просто намивали в прагненні приховати підтікання масла.

Двигун весь в маслі – ще гірше. Звертайте увагу на дим з вихлопної труби, якщо він сизий або синій, то двигун, швидше за все, під’їдає масло.

Скло

Важливо звертати увагу на рік виробництва скла. Якщо воно виготовлено значно пізніше, ніж рік випуску автомобіля, значить скло не рідне. Можливо, його міняли після аварії. Але досить часто власники змінюють лобове скло через те, що на ньому утворюються сколи і мікротріщини. В цьому немає нічого страшного і покупка такого автомобіля не повинна вас відштовхувати.

Колір

Часом навіть на фотографії в оголошенні видно розбіжність в кольорі (тонах) кузовних деталей. Це свідчить про те, що якісь кузовні деталі перефарбовувалися (після заміни або ремонту). А це означає, що машина побувала в аварії і оглядати її потрібно більш ретельно.

Комплектність

Відсутні молдинги, катафоти або заглушки для буксировочного вушка – все це ознаки недавнього ремонту, при якому часто намагаються заощадити на цих деталях.

Салон

Перевірте на працездатність всі кнопки і перемикачі, подивіться чи не знімалася обшивка, щоб переконається в тому, що на автомобілі не було серйозного ремонту

Продавець не показує документи для перевірки

Справжня причина цього моменту як правило, в тому, що з документами не все гаразд – наприклад, перед вами зовсім не власник машини, тобто він не вписаний в документи. Або, перевірка машини по електронним базам виявить якусь проблему – заборона реєстраційних дій або безліч ДТП. У будь-якому випадку, немає документів – краще пошукати іншу машину.

Також при огляді машини обов’язково звірте ВІН-номер, вибитий на кузові, з тим, що зазначений в документах.

При виборі уживаного автомобіля ретельна перевірка перед покупкою повинна бути обов’язковою. В ідеалі, з собою на огляд машини краще взяти досвідченого експерта.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти