Як довго «живуть» сучасні дизельні автомобілі

При виборі дизельного автомобіля важливу роль відіграє ресурс двигуна. Від чого він залежить, розповість «Твоя МАШИНА» .

Дизельні мотори служать довше їх бензинових аналогів, що пояснюється відмінностями в конструкції. Між собою дизелі теж різняться, наприклад, наявністю або відсутністю турбіни.

Турбіна збільшує потужність і знижує витрату палива, проте прискорює знос агрегату. Так, мотори без наддуву можуть проїхати 500 000 км, коли турбований мотор потребуватиме ремонту вже через 250 000 км.

Є думка, що дизелі служать у декілька разів довше бензинових агрегатів. Це не зовсім правда. Так, середній термін життя дизельного мотора становить 300 000 км, а бензинового – 200 000 км.

На термін життя впливає якість палива. Неякісний дизель помітно прискорює знос агрегату, тому для заправки варто вибирати тільки великі мережі АЗС.

Також важлива температура роботи дизельного двигуна. Якщо є проблеми з системою охолодження, то навантаження на агрегат збільшується і скорочується термін його життя.

Не можна не відзначити велику перевагу дизельних агрегатів. Так, вони можуть досягти пікової потужності на більш низьких оборотах в порівнянні з бензиновими агрегатами. З цієї ж причини не рекомендується розганятися до високих швидкостей, так як тоді є ризик пошкодити двигун. Також варто уникати пробок.

Крім того, дизельні двигуни важливо добре обслуговувати. Масло потрібно міняти частіше, ніж в бензиновому агрегаті. Варто враховувати, що ремонт мотора на дизелі обходиться дорожче.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти