Водіям перерахували, що не потрібно робити на новому автомобілі до кінця обкатки

Експерти розповіли тонкощі обкатки двигуна, передає «Твоя МАШИНА» .

Деякі автомобілісти вважають, що сучасні машини не потребують обкатки. Дійсно, відхилення деталей від номінальних розмірів характеристик зараз набагато менше, ніж у старіших автомобілів. Однак будь-які деталі все одно потребують обкатки.

До пробігу 1000-2000 км їздити на машині потрібно дбайливо, тому що новим деталям потрібен час, щоб притертися один до одного. Також обкатка дозволяє виявити заводські дефекти і несправності. Суть обкатки в тому, що рух має відбуватися без різкої зміни режимів, слід плавно перемикати передачі і уникати різких прискорень.

Швидкість необхідно підтримувати в районі 80-120 км / год. Варто пам’ятати, що краще не давати двигуну працювати в одному діапазоні оборотів.

При обкатці в холодну пору року слід уникати холодних запусків. Морози шкідливі для будь-якого агрегату, навіть обкатаного. Крім того, дизельні машини необхідно обкатувати довше, ніж бензинові.

Важливу роль відіграє заміна масла. Необкатані деталі більше притираються, тому в мастильні матеріали можуть накопичуватися частинки металу. Щоб вони не заважали, слід міняти масло кожні 2-3 тис. км.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти