10 секретів, як подолати втому за кермом автомобіля

Втома – головний ворог водія в довгій поїздці. Про те, як з нею боротися, розповість «Твоя МАШИНА» .

Зручний графік

Складаючи графік поїздок, треба орієнтуватися на особливості свого організму. Хтось відчуває себе бадьоріше вранці, хтось – ввечері. У будь-якому випадку, перед тим як сісти за кермо, необхідно виспатися. Крім того, їздити зручніше влітку, коли світлий час триває довше.

Справна машина

Різні несправності машини змушують відволікатися на дорозі і робити зупинки, що значно подовжує поїздку і нервує водія. Особливо важливо привести в робочий стан світлові прилади, щоб зайвий раз не стикатися з співробітниками поліції.

Крім того, слід зробити сидіння автомобіля максимально комфортним. Довго їхати в незручній позі – найгірше випробування. Так, якщо крісло вже сильно відрізняється від нового виду, його можна доповнити подушками.

Правильний відпочинок

Кращий засіб прогнати сон – це подрімати. 15-30 хвилин сну вистачить на пару годин бадьорості. Поспати можна прямо в відкинутому кріслі на узбіччі дороги. Також в перервах від поїздки можна робити розминку або просто вмитися водою.

Безпечна їжа

Щільний сніданок дасть енергії, а ось ситний обід або вечерю додадуть сонливості. Краще не переборщувати з їжею або перекушувати потроху прямо за кермом, хоча це і не зовсім корисно.

Комфортний мікроклімат

Простіше кажучи, в салоні рекомендується підтримувати комфортну обстановку. Температура повинна бути оптимальною для організму. Музику підбирає кожен на свій смак, головне – щоб не дратувало. Також важливий темп їзди – кому-то комфортно підтримувати 80 км / год, кого-то така швидкість втомить. Тут все індивідуально.

Самоконтроль

У сучасних машинах є багато систем допомоги водієві, але не варто віддавати їм повністю керування автомобілем. Водій повинен завжди бути напоготові.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти