Обслуговування електромобілів виявилося дорожчим, ніж авто з ДВЗ

Експерти встановили, що електромобілі утримувати дорожче, ніж моделі з ДВЗ, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Аналітики досліджували 19 млн автомобілів і зробили висновок, що обслуговування електрокарів обходиться в 2,3 рази дорожче, ніж їх аналогів на бензині.

У електромобілів частіше відбуваються поломки. Хоча електричні автомобілі стають надійніше, в цьому плані вони все ще поступаються паливним аналогам. Хоча за рік кількість поломок на 1000 авто впало на 33%, а витрати на ремонт знизилися на 27%.

Однак відбувається цікава залежність. Електрокари вимагають великих витрат тільки в перші півроку експлуатації, а потім вони знижуються. Але все одно не виходить компенсувати витрати, пов’язані із заміною батареї. Так, сучасні моделі щороку втрачають близько 2,5% свого максимального заряду, тому заміна знадобиться, швидше за все, через 8-10 років.

Хоча через такий час більшість водіїв воліють купити нову машину, але проблеми старого автомобіля доведеться вирішити наступному власникові. Через зношену батарею електрокар сильно втратить у ціні.

Експерти вважають, що проблеми зменшаться, коли компанії перейдуть на виробництво машин на альтернативних джерелах енергії. Зараз ремонт електромобілів займає в 1,5 рази більше часу, ніж бензинових моделей, а витрати на робочу силу в 1,3 рази більше.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти