Назвали кілька способів уберегти автомобіль від перегріву в спеку

У жаркий період не слід піддавати автомобіль перегріву. Корисні поради по охолодженню автомобіля передає «Твоя МАШИНА» .

Першим способом захистити машину може стати прикриття приладової панелі і передньої частини автомобіля від сонячних променів. Для цього підійде светоотражающая шторка.

Щоб від сонця уберегти весь кузов, машину можна накрити чохлом-накидкою. Так захиститься не тільки салон, але і лакофарбове покриття. При цьому тканина повинна бути світлою і дихаючої.

У разі перегріву автомобіля варто провітрити салон. Тільки після цього можна включати кондиціонер – так можна уникнути різкого перепаду температури.

Також не варто забувати про двигун. Його перегрів найчастіше говорить про недостатній рівень охолоджувальної рідини або її низьку якість. Тому при необхідності її треба долити.

Під час паркування в жарку погоду з салону потрібно забирати аптечку, пластикові іграшки, запальнички, аерозольні балончики, продукти і газовану воду та інші вразливі речі.

Під сонцем нагрівається не тільки салон, але і шини. Нагріту гуму при зіткненні з плавиться асфальтом може просто розірвати гаряче повітря всередині коліс. Тому влітку необхідно зменшувати тиск в камерах і регулярно його перевіряти.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти