Автоексперти розповіли, чому багато водіїв стали їздити без ближнього світла фар

Багато автомобілістів стали їздити без ближнього світла фар. Про причини передає «Твоя МАШИНА» .

Згідно ПДР, в світлий час доби на машинах і трасах повинні включатися фари ближнього світла або денні ходові вогні. Також допустимо використовувати противотуманки, якщо це передбачено конструкцією транспортного засобу. Тому автомобілісти, які днем ​​використовують тільки протитуманні фари, порушують правила.

Але в цьому питанні є свої тонкощі. Наприклад, про проїзді тунелів треба додавати ще й ближнє світло. Те ж саме стосується умов, коли автомобіль потрапляє в умови недостатньої видимості: туман, смог, пил, злива. Також не можна обмежуватися тільки ходовими вогнями в момент настання темряви, тому цей проміжок потрібно відстежувати.

У той же час заборонено їздити тільки з габаритними вогнями, які встановлювалися на автомобілі років десять тому. Справа в тому, що яскравість габаритів значно нижче, ніж у денних ходових вогнів, а тому їх не можна використовувати як повноцінну заміну. Габарити треба включати при стоянці в темний час доби або при недостатній видимості, якщо на дорозі немає ліхтарів. Також їх необхідно використовувати на буксирують механічних транспортних засобах на додаток до «аварійку» в темну пору доби.

Теоретично, замінити габарити на сучасні ДГЗ можна, але зробити це можуть тільки фахівці. Причому у власника авто повинні бути документи, що підтверджують факт внесення коректних технічних змін, інакше водія чекає штраф.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти