Як врятувати авто взимку від іржі

Відколи лакофарбового покриття в процесі експлуатації авто неминучі. Взимку вони з’являються не рідше ніж влітку, відкриваючи незахищений метал руйнівному впливу агресивних реагентів.

Це тільки здається, що відколи на кузові, як правило, з’являються на сухій дорозі. Нічого подібного: піску і камінчиків на шляхах вистачає і взимку, і під час дощів. Повсюдно вантажівки, які виїжджають з будівельних майданчиків, кар’єрів, витягують з собою на дороги достатню кількість землі, піску, каміння. Потім уся ця суміш виривається з-під коліс і летить в автівки, які рухаються позаду.

Взимку відколи навіть якщо і відносно рідкісне, але більш небезпечне явище, оскільки в цей час дороги посипають реагентами і сіллю з піском. Ці суміші швидко створюють осередки корозії в місцях пошкодження лакофарбового покриття. Тому, виявивши відкол взимку слід негайно його ліквідувати. Втім, якщо немає можливості негайно зайнятися цим, можна законсервувати пошкодження, спробувавши призупинити корозійні процеси. Для цього подряпину слід тимчасово замазати чимось на зразок усім відомого «Мовіля». Щоправда, перше ж миття авто з використанням шампуню такий захист від іржі усуває.

Можна, звичайно, побачивши новий відкол на капоті, крилі або дверцятах, негайно віддати авто на перефарбовування в автосервіс. Втім, це доволі витратний спосіб. З пошкодженнями лако-фарбового покриття можна успішно боротися самостійно. Для початку місце пошкодження очищаємо від бруду, і злегка шліфуємо. Якщо виявляються сліди корозії – застосуйте будь-який антикорозійний засіб, щоб зупинити процес руйнування металу.

Після того, як сліди корозії знищені, варто знежирити місце відколу. Коли воно просохне, потрібно оцінити «масштаб лиха». Якщо площа пошкодженого ЛФП досить велика, доведеться спочатку зайнятися шпатлюванням. Давши просохнути шару шпатлівки, покриваємо реставроване місце автомобільним ґрунтом. Причому двічі – другий шар накладаємо після висихання першого. І тільки коли ґрунт остаточно затвердіє – фарбуємо місце колишнього відколу автомобільною фарбою відповідного кольору. В ідеалі – як і у випадку з ґрунтовкою, теж в два шари.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти