Чому в Україні трапляються ДТП: назвали п’ять причин

Експерт розповів про основні причини аварій в Україні. Серед факторів також числяться психологія і стрес, передає «Твоя МАШИНА» .

Безкарність

Штрафи за порушення великі, а їх сума продовжує зростати. Однак залишає бажати кращого контроль, так як наполегливо змушують платити тільки за порушення швидкісного режиму, які зафіксовані камерами автофіксації.

Корупція

Водій розуміє, що від покарання можна відбутися хабарем. Частково усвідомлення корупції дозволяє порушувати правила, адже людина знає, що завжди може відмазатися. Особливо якщо є зв’язки серед високопоставлених осіб.

Самореалізація за допомогою ДТП

Є категорія людей, яка намагається самоствердитися за рахунок перевищення швидкості. Вони ні в що не ставлять інших учасників дорожнього руху. Зазвичай така поведінка властива чоловікам, а причиною може стати неможливість реалізації себе в суспільстві.

Перенесення відеоігор на реальну дорогу

В іграх неважливо, як часто машина розбивається. Однак в реальності життя всього одна, але не всі можуть це зрозуміти. Сидячи за кермом, такі водії сприймають те, що відбувається як гру.

Зняття стресу

У деяких випадках вчинення аварії може бути способом зняття стресу. Хоча для цього повинна бути дуже серйозна причина. Під час емоційного зриву людина здатна на багато що, в тому числі на ДТП.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти