Водіям розповіли, як правильно підготувати автомобіль, щоб продати його швидше і дорожче

Кожному водієві рано чи пізно доводиться продавати автомобіль. Як підготувати транспортний засіб до продажу, щоб виручити якомога більшу суму, розповість «Твоя МАШИНА» .

Чистота салону і кузова

Чистий салон покупцеві буде приємніше оглядати, ніж інтер’єр зі слідами життя колишнього власника. Тому перед продажем автомобіля слід зробити збивання, очистити салон від бруду, пропилососити.

Оновлення обшивки

Згодом обшивка може стати не дуже привабливою. Якщо немає бажання витрачатися на повне оновлення оббивки, то можна обмежитися хімчисткою або обробкою шкіри спеціальними складами.

Полірування кузова

Покупця порадує, якщо лакофарбове покриття буде сяяти. Полірування коштує недорого, при цьому допомагає позбутися від ефекту матовості. Такий хід збільшить шанси успішного продажу.

Полірування пластику

Полірувати можна не тільки кузов, але і пластик в салоні. Це можна зробити навіть в домашніх умовах за допомогою кондиціонера і реставратора для пластику. Обробку можна проводити звичайною мікрофіброю, в результаті чого зникнуть павутини і дрібні подряпини, а більші дефекти заповняться складами і стануть менш помітними.

Усунення запаху

Неприємний запах в салоні може з’явитися через забитого салонного фільтра, підтікає грубки або відсутності природної вентиляції. Перед показом машини слід замінити всі фільтри, усунути течі, прочистити вентиляційні канали під капотом і провести вологе прибирання. Також можна скористатися ароматизатором.

Порядок під капотом

Під капот потенційний покупець теж загляне, тому і там все повинно бути в порядку. Варто протерти вологою ганчіркою всі металеві та пластикові елементи кузова, захист, дроти, акумулятор і прилади. А ось двигун чистити не варто, інакше покупець прийме це за спробу приховати патьоки.

Діагностика автомобіля

Важливий не тільки привабливий зовнішній вигляд, але і гарний технічний стан. Тому слід провести повну діагностику, щоб усунути несправності. Також варто оглянути двигун, щоб переконатися в його якісній роботі.

Заміна витратних матеріалів

Покупець з більшою охотою купить автомобіль, якщо в ньому будуть встановлені нові свічки, бронепровода, ремінь ГРМ, замінено масло і фільтри.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти