Як відмити кузов від пташиного посліду і відвадити пернатих від “бомбардування” машини

Від посліду на кузові ніхто не застрахований, тому треба знати корисні поради, як прибрати сліди життєдіяльності птахів. Про це розповість «Твоя МАШИНА» .

Як видалити пташиний послід

Найпростіше – це взяти відро з теплою водою, намочити м’який рушник і акуратно промочити фекалії. Потримати рушник на плямі слід 8-12 хвилин, потім послід можна акуратно відтерти.

Якщо послід зовсім свіжий, то обмежитися можна вологою серветкою. Однак чим пляма старіше і товщі, тим довше його потрібно розмочувати. При цьому очищати поверхню треба акуратно, без тиску. Також можна купити спеціальні серветки і зберігати їх в салоні.

Якщо говорити про хімічних очисники, то в поводженні з ними потрібно бути обережними. Сильнодіючі речовини завдадуть більше шкоди, ніж пташиний послід. Краще купити безпечний засіб.

Також можна обмежитися домашніми матеріалами. Для цього потрібно змішати ложку харчової соди з літром води і додати кілька крапель засобу для миття посуду. Отриману рідину слід нанести розприскувачем на пляму, потім залишити на 5-8 хвилин і тільки потім можна протирати поверхню.

Якщо послід потрапив на тканину, то плямі потрібно дати висохнути. Потім можна використовувати засіб для прання – у вигляді гелю або заздалегідь розчиненого порошку. Свіжа пляма тільки розмаже, а ось засохле можна зішкребти. Потім ділянку потрібно промокнути, обробити миючим засобом і начисто протерти.

Також допомогти може газована. Содова прекрасно знижує кислотність плями. Слід трохи налити газованої на пляму, зачекати 2-3 хвилини, і пляма можна відтерти м’якою тканиною. Однак напій не повинен бути солодким.

Як віднадити птахів від машини

Щоб убезпечити машину, не рекомендується паркуватися під деревами, особливо якщо там облаштовано гніздо. Найкраще залишати машину в гаражі або під навісом. Якщо доступна тільки відкрита місцевість, то можна скористатися автомобільними чохлами.

Щоб відлякати птахів, можна підвісити компакт-диски на автомобіль або поруч з ним. Диски спрацюють як відбивачі. Якщо поруч літає велика кількість птахів, то допоможе опудало або електронні засоби відлякування.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти