Назвали найпопулярніші зимові шини різних класів: недорогі, оптимальні, лідери ринку

Зовсім скоро почнеться зима, а значить – пора готувати автомобіль до холодного сезону. І першим пунктом такої підготовки завжди будуть зимові шини. Ми відібрали найпопулярніші варіанти, які заслуговують найпильнішої уваги.

Rosava Snowgard: спрямовані фрикційні шини

Шина має стрілоподібний малюнок протектора, широкі канавки для відводу води, звивисті 3D-ламелі для поліпшення зчеплення з дорогою. Серед недоліків користувачі відзначають підвищену гучність під час руху.

Premiorri ViaMaggiore Z Plus: асиметричні фрикційні шини.

Premiorri ViaMaggiore Z Plus мають асиметричний малюнок протектора, великі блоки-шашки для надійного зчеплення з дорогою, а також багатокомпонентну гумову суміш (з додаванням каучуку і силіки). Плюс ці покришки випускаються в досить великих розмірах і з високими індексами навантаження/швидкості: підійдуть на іномарки і сучасні SUV-кросовери.

Белшина ArtMotion Snow: спрямовані фрикційні шини

Цей варіант має направлений малюнок, широкі канавки для відводу води, великі блоки для підвищення стійкості, прорізи-ламелі для поліпшення зчеплення з дорогою.

Зимові шини з оптимальним співвідношенням ціна/якість

Nokian Nordman RS2: спрямовані фрикційні шини

Дані шини мають спрямований малюнок протектора, великі стрілоподібні блоки і Z-образні ламелі. Сьогодні більшість шин Nokian випускається на російському заводі, а виробництво в Фінляндії збереглося тільки для топових моделей шин і невеликого обсягу випуску.

Gislaved Nord Frost 200: асиметричні шиповані шини

Дані шини відрізняються спеціальною шиповкою: це не просто звичайні круглі цвяхи-шипи, а спеціальні зіркоподібні шипи, завдяки яким легше реалізується тяга при розгоні, досягається впевнене гальмування, стійкість в поворотах.

Hankook Winter I Cept iZ 2 W616: спрямовані фрикційні шини

Спрямований малюнок протектора, 3D-ламелі, особливий малюнок боковин для «прорізування» шару снігу, гумова суміш з додаванням силіки – кращі сучасні напрацювання шинного світу дозволяють даній покришці впевнено займати високі позиції в різних порівняльних тестах зимової гуми.

Зимові шини від лідерів: коли гроші – не головне

Michelin Alpin 6: спрямовані фрикційні шини

Зимові шини Michelin Alpin 6 готові продемонструвати кращі показники комфорту, керованості, гальмування на сухому і мокрому асфальті в умовах м’яких європейських зим. Для цього покришка має спрямований стріловидний малюнок протектора, який ефективно відводить воду і талий сніг. Нарешті, зимова шина Michelin Alpin 6 виділяється особливим 2-шаровим протектором, який відкриває всі нові канавки при «сточуванні» першого шару гуми. Таким чином, покришка Michelin Alpin 6 мінімізує втрату зчіпних властивостей при тривалій експлуатації.

Continental Ice Contact 2: асиметричні шиповані шини

Асиметричний малюнок протектора з великими блоками-шашками дозволить впевнено «прорізати» навіть глибокий сніг. Особливі шипи мають додаткову канавку навколо місця їх установки, дозволяє прибирати сніг і крижану крихту з місця контакту – так шип краще чіпляється за лід. Нарешті, використаний особливий склад гуми, не боїться навіть сильних морозів і дозволяє шині залишатися еластичною навіть при вкрай низьких температур.

Goodyear Ultra Grip Ice 2: спрямовані фрикційні шини

Зимова покришка Goodyear Ultra Grip Ice 2 виділяється цілим рядом особливостей, які дозволяють виступати серед лідерів. По-перше, особливий спрямований V-подібний рисунок протектора з додатковими прорізами, які протилежні напрямку обертання. По-друге, використовується особлива гумова кріо-адаптивна суміш, яка не боїться сильних морозів: так зберігається еластичність гуми. По-третє, дана покришка має зигзагоподібні ламелі-прорізи: так досягається кращий зацеп в повороті і при гальмуванні. В результаті шини Goodyear Ultra Grip Ice 2 заслужено займають своє почесне місце в групі лідерів класу.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти