Назвали 7 фатальних помилок при перевезенні дітей в автомобілі

Німецькі експерти провели краш-тести з манекенами, що імітують дітей дошкільного віку. Автомобілі тестувалися на швидкості 50 км / ч. Випробування виявили 7 найчастіших помилок при перевезенні дітей, передає «Твоя МАШИНА» .

Неналежне прикріплення крісла

Скоби Isofix буває не так просто дістати, а потім – не так просто закріпити. Те ж саме стосується крісел європейського стандарту ECE R44. Однак якщо закріпити крісло неправильно, то при навантаженні воно запросто вилітає з роз’ємів.

Неналежне прикріплення ременів

Часто цю помилку роблять при перевезенні немовлят в спеціальних колисках – ремені не просовують в спеціальні отвори. З кріслами наступної вікової групи здійснюють схожу помилку: плечові ремені плутають з тазовими.

Не до кінця закритий замок п’ятиточкового ременя безпеки

Можна не помітити, що при вставці зчіпки не було клацання. У такому випадку при ударі фіксатор зірветься, а ремінь отстегнет. Дитина може випасти з крісла, навіть якщо водій просто різко загальмує.

Відкриті затискачі ременів дитячого крісла

Утримуючі пристрої, які кріпляться не по системі Isofix, мають спеціальні пази з зажимами, через які потрібно пропустити ремені. У них легко заплутатися і неправильно закріпити, і тоді під час удару крісло може зміститися вперед або убік.

Товстий одяг

Одяг також грає важливу роль. Так, якщо куртка або комбінезон зроблені з дуже товстого дутого матеріалу, то при великих перевантаженнях одяг сомнется, а ремені не зможуть утримати дитину в правильному положенні.

Непідходяще автокрісло

Дитині не підходить крісло, з якого він виріс. Якщо малюкові виповнилося п’ять, його вага перевищує 15 кг, то потрібно пересаджувати його в пристрій наступної групи, розрахованої на вагу до 26 кг. Невідповідний крісло особливо небезпечно при бічному ударі. Навантаження всередині крісла перерозподіляється неправильним чином, тобто воно не може утримати дитину.

Занадто велике крісло

На виріст брати крісло теж не можна. Ремені нещільно прилягають до тіла, і дитина виявляється не закріплений.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти