Чи дійсно не потрібно прогрівати сучасні двигуни в сильний мороз

Щороку серед автомобілістів виникають суперечки про те, чи потрібно прогрівати двигун. Експерти дали остаточної відповіді, передає «Твоя МАШИНА» .

Сучасні автомобілі сильно ускладнилися порівняно з моделями 80-90-х років минулого століття. Але незважаючи на стрибок технологій двигун все одно вимагає прогріву, так як пристрій силового агрегату майже не змінилося. Прогрівати двигун потрібно для того, щоб надати моторного масла в системі потрібної консистенції. Густе масло викличе прискорене зношування агрегату.

А ось час, необхідний для прогріву, визначити неможливо. Тут є безліч факторів, які дуже складно все врахувати. На це впливає модель двигуна, температура повітря на вулиці, наявність утеплення моторного відсіку, що використовується масло, вологість повітря і інші моменти.

В середньому при температурі до -5 градусів Цельсія двигун потрібно прогрівати від 5 до 10 хвилин. Якщо температура ще нижче, то для якісного прогріву може знадобитися і 20 хвилин. Однак є ще один момент: на холостому ходу двигун при температурі нижче нуля ніколи не прогріється повністю до потрібно робочої температури. Тобто оптимальної температури вийде досягти тільки під час їзди, але прогрівати агрегат перед початком руху все одно потрібно.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти