В Україну масово везуть старі іномарки: власників авто попередили про новий податок

Українці стали більше купувати старі іноземні автомобілі. Однак власників таких авто чекають податки, передає «Твоя МАШИНА» .

Власників старих машин зобов’яжуть платити за утилізацію. Зараз тільки 5% водіїв віддають машини на утилізацію, тому незабаром це планують зробити обов’язковим. Утилізація буде коштувати 100-200 євро. Ціна може бути знижена, якщо частина деталей автомобіля ще перебуває в хорошому стані – тоді власнику виплатять компенсацію.

До слова, майже всі машини в Україні – іноземного виробництва. Середній вік автомобілів – 22,7 року. У 2021 році українці стали в 1,5 рази частіше купувати ввезені авто з пробігом. Так, за поточний рік в країну ввезено 355 600 старих автомобілів. Крім того, б / у авто купують в 4,7 рази частіше, ніж нові.

Такою ситуацією стурбовані екологи. Адже машини з пробігом служать недовго, а після виходу з ладу такі автомобілі просто залишають на смітниках або у дворах. Це сильно шкодить екології, так як грунт забруднюється важкими металами, відпрацьованими маслами, іржею. Чим машина старше, тим більше шкоди вона завдає.

Екологи розраховують, що новий податок змусить українців ретельніше думати перед покупкою старих машин. Також варто згадати, що, перебуваючи на ходу, такі автомобілі теж дуже сильно забруднюють навколишнє середовище.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти