Чи можна зареєструвати автомобіль на дитину і як це зробити

Стало відомо, чи можливо зареєструвати автомобіль на дитину, передає «Твоя МАШИНА» .

У п. 23 Постанови Кабміну України №1388 від 7.09.1998 р прописано, що дитині повинно бути не менше 14 років. Зареєструвати автомобіль можна на дитину віком до 14 років, тільки якщо машина йде в спадок.

Для реєстрації потрібно нотаріально завірена згода батьків або опікунів. Це потрібно, тому що за фактом отримання дитиною автомобіля можуть ховатися якісь шкідливі для нього наслідки, яких дитина передбачити не може.

Реєстрація машини на неповнолітнього громадянина проводиться в сервісному центрі МВС. Також будуть потрібні наступні документи:

• Паспорти дитини (якщо є) і батьків (піклувальників)
• Ідентифікаційні коди дитини і батьків (піклувальників)
• Технічний паспорт автомобіля (або відповідні документи з автосалону, якщо машина нова)
• Нотаріально завірена згода батьків на реєстрацію авто на їх дитини

Процедура проходить так само, як і реєстрація на повнолітнього людини. Однак до реєстраційних документів також буде внесена інформація про батьків (піклувальників). Крім того, буде стояти відмітка про заборону перереєстрації автомобіля без дозволу батьків або державного органу опіки та піклування. Всі обмеження, що стосуються перереєстрації або зняття з обліку, будуть зняті після досягнення власників 18 років.

Також варто відзначити, що є два способи зареєструвати автомобіль на дитину: подарувати йому автомобіль або продати. Угода про дарування або продажу складається в сервісному центрі МВС безпосередньо під час реєстрації (перереєстрації) машини на нового власника.

Є й інший шлях – юридично оформити власність на дитину можна у нотаріуса, після чого зареєструвати машину на неповнолітнього можна вже в сервісному центрі. Однак це буде дорожче і займе більше часу.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти