Чи варто переводити авто на газ: переваги та недоліки ГБО

Установка газобалонного обладнання тягне за собою зміну конструкції всього автомобіля. Натомість ГБО економічніше, оскільки газу витрачається менше, і коштує він дешевше, передає «Твоя МАШИНА».

Переваги газу

Автогаз не тільки дешевший, а й екологічніший. Автомобілі з ГБО – найекологічніший транспорт після електромобілів. Звичайно, і в ньому є шкідливі речовини, але їх значно менше, ніж у бензині.

Також при використанні газу мотор забруднюється набагато повільніше, знову ж таки через меншу кількість домішок. Крім того, рідше доведеться міняти олію.

Недоліки газу

Не обійшлося і без вад. Задля економії та екологічності доведеться пожертвувати потужністю автомобіля. Причиною є інше октанове число в газі. Навіть якщо рівень стиснення залишається колишнім, горить він повільніше і гірше. Але проблема частково вирішена у ГБО останніх поколінь.

Також варто відзначити труднощі із запуском двигуна в холодну пору року. Хоча зазвичай така проблема виникає зазвичай за неправильної установки ГБО.

ГБО займає багато місця у багажнику. Але це не позначається на машинах з великим багажним відділенням.

Прийде вирішувати проблеми з документацією, оскільки після встановлення ГБО потрібно буде вписати переобладнання виду палива в техпаспорт. Для цього необхідно передати до сервісного центру МВС сертифікат відповідності на встановлене ГБО.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти