Навіщо потрібні габаритні вогні в автомобілі та які до них основні вимоги

Сучасні автомобілі оснащені габаритними вогнями, які виглядають як невеликі фари у чотирьох кутах кузова. Вони окреслюють габарити транспортного засобу у темряві, передає «Твоя МАШИНА».

Також габаритні вогні називають паркувальними або стоянковими, тому що вони включаються, коли автомобіль змушений зупинитися на неосвітленій дорозі у темний час або під час паркування.

Також габарити потрібно включати під час руху у темний час доби або під час поганої видимості через погодні умови. У такому випадку разом із габаритами можна включати і фари ближнього світла, протитуманки та протитуманний ліхтар.

Головна вимога до габаритних вогнів – це їхня повна справність. У разі неправильної роботи водієві загрожує штраф. Також це впливає на безпеку учасників дорожнього руху.

Також є вимога до кольору габаритів. Так, габаритні вогні у передній частині мають бути білими, а задні – червоними. На великих машинах – автобусах, вантажівках – габарити розміщені зверху, знизу та з боків. Бічні габарити можна мати синього кольору.

У прилади габаритів встановлюють галогенні лампочки або світлодіоди. Задні габаритні вогні мають бути яскравішими, ніж стоп-сигнали або поворотники.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти