Українцям розказали, як уберегти авто від викрадення: схеми крадіжок та поради, як не стати жертвою

В Україні регулярно викрадають автомобілі. Як зберегти свій транспортний засіб, розповість «Твоя МАШИНА».

Спочатку злодії обирають автомобіль та спостерігають за ним кілька діб. Потім о 3-5 годині ранку, зазвичай у спальних районах, де немає камер відеоспостереження та територія не освітлена, злочинець відкриває машину спеціальною технікою. Потім викрадач заводить двигун за допомогою комп’ютера та їде за межі міста.

Якийсь час машина стоїть у так званому відстійнику – гаражному кооперативі або звичайному дворі малонаселеного пункту. Простий триває доти, доки автомобіль «не викупить» власник чи інший покупець. Якщо метою стоїть розбір автомобіля на запчастини, жертвами зазвичай стають преміальні моделі. Одна їхня фара може коштувати від 500 доларів.

Злодіїв буде менше шансів викрасти машину, якщо вона стоїть на платній стоянці, освітленій території або під камерами. Злочинці уникають можливості бути побаченими. Також можна використовувати спеціальні пристрої. Хорошим варіантом стануть механічні системи. Електронні можна зламати, маючи деякі навички, а механіку в будь-якому випадку доведеться розбирати вручну. Це змусить злодія витратити час та навести шум. І, звичайно ж, автомобіль має бути застрахований.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти