Рейтинг найнадійніших дизельних двигунів у 2021 році

Незважаючи на електрифікацію компаній, багато автомобілістів все ще не готові розлучитися з ДВС. Експерти назвали дизельні двигуни, які проїдуть без ремонту понад 300 тис. км, передає «Твоя МАШИНА».

На першому місці знаходяться агрегати від Mercedes-Benz. Найбільше прославилася лінійка OM601 від E-Class W124 та наступники OM611 та OM646, які ставилися на моделі C-класу та E-класу.

Друге місце дісталося двом моторам BMW: V6 M57 від кросовера X6 до 2010 модельного року та 2,0-літрова «четвірка» з індексом N47TU.

Третю позицію займають п’ятициліндрові 2,4-літрові дизелі D5 першого покоління 244T, які ставилися майже на моделі Volvo з 2001 по 2006 роки. Агрегати здобули хорошу репутацію завдяки надійності, забезпеченій простотою конструкції. Однак форсунки служили мало і часто виходили з ладу через неякісне паливо та погане обслуговування.

На четвертому рядку знаходяться дизельні двигуни сімейства DW10 від Peugeot-Citroen, що надійшли у виробництво в 1999 році. Щоб двигуни прослужили довго і надійно, потрібно використовувати хорошу олію та якісне паливо. Інакше можуть бути проблеми із сажевим фільтром, клапаном EGR, гідрокомпенсаторами та п’єзофорсунками.

Замикають п’ятірку дизелі від Volkswagen. Велику популярність набув 1,9-літровий двигун. Його найкращі модифікації – це «атмосферники» 1.9 SDI та турбодизелі 1.9 TDI серії 1Z, що випускалися у другій половині 1990-х років. Серед сучасників найвдалішою стала лінійка EA288, мотори якої (1.6 TDI і 2.0 TDI) досі ставляться на багато популярних моделей Volkswagen, Skoda і Audi.

Джерело avtonovostidnya.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти