Назвали 5 помилок при самостійному перевзутті авто на зимову гуму

Автомобільні експерти назвали кілька порад, які допоможуть в операції із заміни коліс для недосвідченого майстра.

По-перше, майданчик для заміни коліс має бути якомога ближче до горизонтального – інакше машина може впасти з домкрата. Навіть на горизонтальному майданчику потрібно обов’язково підпирати упорами два колеса на протилежній стороні тієї, де відбувається заміна колеса. Якщо цим правилом знехтувати, піднята машина майже обов’язково зрушить назад чи вперед і впаде з домкрата.

Поверхня під нижньою опорою підйомника має бути жорсткою та рівною, а сам домкрат повинен стояти перпендикулярно землі, без будь-яких відхилень.

“Грижа”, дисбаланс, погнутий диск, цвях, що засів у протектор, можуть бути на колесах, які ви витягли з гаража і самостійно встановлюєте на машину. У своєму гаражі виправити ці недоліки можливості немає, тому краще звернутися на професійний шиномонтаж.

На всі різьбові з’єднання в автомобілі є нормовані зусилля затягування та затягувати колісні болти (гайки) за допомогою великого важеля не можна, а ось відкручувати – можна.

Досить часто місце на маточині, куди сідає колісний диск, покривається іржею, що ускладнює подальше зняття колеса. Тому знявши колесо, це місце слід очистити від іржі і змастити.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти