Назвали найпопулярніші помилки водіїв та розповіли, як їх уникнути

Звички у автомобілістів, від яких важко відмовитися у кожного свої. Але мало хто замислювався, чи не шкодять вони вам та вашому автомобілю.

Використання внутрішньої рециркуляції повітря салону шкодить вашому здоров’ю. При таких налаштуваннях вам усередину не потраплятиме свіже повітря, так що кисню буде мало і це спричинитиме сонливість. Також при закритій подачі повітря дуже важко розморозити скло.

Водій часто вважає, що якщо селектор КПП перевести в режим “паркінг”, то можна не користуватися ручником, але це помилка. Паркінг – це режим паркування, при якому спеціальний язичок чіпляється за шестирню і не дає автомобілю покотитися. Але він не всесильний і одночасно може не витримати вагу авто, і воно просто поїде, особливо коли ви залишаєте свою машину на схилі.

Кнопки на кермі вигадали не для вашої зручності, а для того, щоб знизити аварійність на дорогах. Адже коли водій відволікається на аудіосистему, він не дивиться на дорогу та виникає ризик зіткнення.

У незнайомому місці водії роблять музику тихіше, щоб швидше зорієнтуватися і це не просто так. Вчені довели, що гучна музика дезорієнтує та заважає швидко приймати рішення. Тому, коли потрібно зосередитись, краще взагалі вимкнути звук і побути наодинці з думками.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти