Водіям розповіли, як консервувати машину на зиму

Мало хто знає, але якщо ви збираєтеся поставити свій автомобіль на зимівлю, потрібно дотримуватись певних правил зберігання вашого транспорту.

При зимовому зберіганні машини в гаражі дуже важлива хороша вентиляція та низька вологість у приміщенні для запобігання корозії кузова. Обов’язково потрібно зарядити АКБ, злити літню рідину з бачка омивача, долити до максимального рівня робочі рідини – охолоджувальну, гальмівну, гідросистеми, а також бажано прибрати в салоні, щоб у ньому не було можливостей для накопичення вологи: ганчірки, одяг, пил та ґрунт на підлозі.

Якщо машина повинна зимувати просто неба, їй потрібна певна додаткова підготовка. Кузов бажано захистити від негоди восковим поліролем. На довгі зимові місяці не можна накривати машину тентом, який не має каркаса і який лежить на кузові – він залишить на фарбі потертості. Ущільнювачі, а також різного роду окантування та молдинги, бажано покрити спеціальним захисним (консервуючим) засобом. Склоочисники можна зняти, щоб їх гумки не деформувалися, а пружини повідців не втрачали своє зусилля.

Упродовж зимівлі бажано кілька разів відвідати машину. Якщо шини спустили, тиск треба відновити, щоб не псувався їхній каркас. Для відновлення заряду акумулятора можна запустити двигун, прогріти його і дати попрацювати протягом півгодини на холостому ходу.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти