Українців попереджають про наслідки помилок при сплаті штрафів

При сплаті штрафу дуже частою помилкою є невказання номера ухвали про накладення штрафу або номера виконавчого провадження у призначенні платежу, через що стане подвоєння розміру штрафу та відправлення ухвали про накладення штрафу для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби. Для виправлення ситуації доведеться звертатися до органів МВС, Казначейства, державної виконавчої служби.

Існують щонайменше три способи оплати штрафів за порушення правил дорожнього руху, які убезпечать від подібних ситуацій.

Спосіб №1. Через касу банку або самостійно через систему інтернет-банкінгу/мобільний додаток банку з обов’язковою вказівкою номера постанови про накладення штрафу.

Спосіб №2. Через електронний кабінет водія. Для входу в кабінет потрібно авторизуватися через електронний підпис, або BankID чи MobileID.

Спосіб №3. Через Opendatabot, за допомогою якого можна не тільки сплатити штраф, але й безкоштовно підписатися та отримувати щотижня повідомлення про нові штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Джерело yaizakon.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти