Назвали автомобілі, які вигідно експортувати з України до США та Європи

Деякі автомобілі вигідно купувати в Україні та перепродувати в інших країнах. Про те, які моделі краще вибрати для цього, розповість «Твоя МАШИНА».

По-перше, треба відштовхуватися від стану машини, тому що продати розвалюху не вдасться в жодному разі. Також не знайде покупця тюнінгований автомобіль – краще витратити гроші на реставрацію. Хоча буває, що ціна авто в рідній фарбі та з мінімальними пробігом може бути навіть вищою, ніж вартість відновленого раритету.

Можна спробувати продати радянську модель. Зазвичай такі екземпляри купують емігранти, які сумують за батьківщиною. Часто покупців можна знайти у США та прибалтійських країнах.

Варто відзначити, що краще продавати авто через посередників або зарубіжні сайти, що спеціалізуються на продажу унікальних та ексклюзивних колекційних машин.

Якщо йдеться про продаж олдтаймерів та ретро авто, то хорошим варіантом стануть такі машини:

• Старі радянські авто (у колекційному стані)

• Довоєнні автомобілі (особливо цінуються «членовози» високопосадовців та військових (трофейні), а також моделі марок, які до наших днів припинили своє існування)

• Будь-які ретро авто відомих особистостей (в даному випадку можуть бути не тільки іноземні авто, а й радянські Чайка, ЗІЛ, ЗІС та ін.)

Наприклад, позашляховик Willys, який в Україні може коштувати навіть 1500 доларів, в інших країнах можна продати набагато дорожче:

Citroen CX в Україні стоїть як Ланос, але в Німеччині автомобіль має зовсім іншу цінність:


Зараз у Європі популярні янгаймери, особливо у лімітованих чи заряджених версіях. Добре цінуються гарячі хетчбеки, де королем є VW Golf GTI першого покоління. В Україні схожі екземпляри коштують у 2,3 та навіть 4-5 разів дешевше, ніж аналоги у Німеччині.

Цінність являють собою легенди 80-90-х на кшталт Ford Sierra XR 4X4 і Sierra Cosworth, Escort RS Cosworth, Mercedes-Benz W124 E500 Wolf (понад 40 тисяч євро) та E60 AMG (сотні тисяч євро), Lotus Omega та Opel Omega EVO 50 із «космічними» цінниками. Також високо цінуються Японські автомобілі 30-40-річної давності. Наприклад, Honda City Turbo в Європі коштує дорожче 20 тисяч євро, а в Україні кілька років тому аналогічний екземпляр продавали за 5000 доларів, причому у відмінному стані.

Також дорого продати можна спорткари та суперкари. Щоправда, в Україні їх можна на пальцях перерахувати, але були й ексклюзивні автомобілі, на які «полюють» у Європі. Однак володіти такими машинами українцям проблемно, тому іноді їх доводиться продавати набагато дешевше за реальну вартість.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти