Назвали звички, які можуть врятувати життя водієві за кермом

Водіння автомобіля є досить цікавим процесом, але водночас і небезпечним. Автомобілістам обов’язково слід знати деякі нюанси, які відіграють важливу роль і допомагають зробити подорож безпечною.

Посадка у кріслі

Правильна посадка передбачає торкання лопатками водія спинки крісла, при цьому витягнута рука повинна лягати зап’ястям на верхню частину керма. Саме сидіння потрібно посунути так, щоб натискаючи на гальмо нога залишалася трохи зігнутою.

Тримання керма двома руками

Для повного контролю за автомобілем потрібно тримати кермо двома руками. Інструктори радять найзручніше положення рук на кермі: за принципом циферблату “десять і два” або “дев’ять і три”.

Ремінь безпеки на задньому сидінні

Мало хто пристібається на задньому сидінні автомобіля, але в моменти можливої ​​аварії це може вбити тих, хто сидить попереду. Також пасажир, який їхав на задньому сидінні непристебнутим при ДТП може вилетіти між передніми кріслами в лобове скло.

Речі у салоні машини

Перед поїздкою варто перевірити, чи все надійно зафіксовано або заховано в машині, що може впасти під педалі. При екстреній ситуації пляшка з водою, яка впала, може заблокувати натискання педалі гальма.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти