Розповіли, які штрафи за перевищення швидкості у різних країнах світу

Австралійські експерти провели цікаві дослідження та навели статистику штрафів за перевищення швидкості по всьому світу, передає «Твоя МАШИНА»

В Австралії штрафи варіюються залежно від штату. Так, у Новому Південному Уельсі за перевищення швидкості на 45 км/год доведеться заплатити 1682 доларів, а у штаті Вікторія – 568 доларів. Також таке порушення може призвести до обов’язкового припинення права керування автомобілем.

У деяких країнах сума штрафу залежить від базового прибутку водія. Найнижчу фіксовану ціну порушення встановлено в Судані – мінімальний штраф за перевищення швидкості становить 0,09 долара.

В США перевищення швидкості може дорого обійтися. Так, штраф може становити 2000 доларів, хоча сума також залежить від штату та того, наскільки була перевищена швидкість.

У Північній Америці найбільші штрафи виписують в Аргентині – там перевищення швидкості коштує 3716 доларів. А ось на Парагваї штраф становить лише 0,13 долара.

У Європі штрафи також не з маленьких. Так, 20 найбільших колись виписаних штрафів за перевищення швидкості виписано саме в станах ЄС. До трійки переможців увійшли Швейцарія, Бельгія та Великобританія.

Найбільший штраф одержав 37-річний шведський водій SLS AMG. Він розігнався до 300 км/год на автомагістралі A12 між Берном та Лозанною у серпні 2010 року і отримав за це стягнення в 1 мільйон доларів.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти