Водіям розповіли, чому не потрібно зберігати автомобіль у теплому гаражі взимку

Якщо провести невелике опитування серед автовласників щодо того, де краще залишати свій автомобіль, на вулиці або в гаражі, то, швидше за все, більшість виберуть перший варіант, але не все так однозначно.

Автоексперти зазначили, що технічним вузлам машини різкі перепади температур не є корисними. Якщо з теплого гаража виїхати на 20 градусний мороз, то в першу чергу страждає лакофарбове покриття кузова.

Справа в тому, що деталі кузова починають коробитися від низьких температур, на фарбі з’являються мікроскопічні тріщини та здуття. Коли з холоду автомобіль заїжджає назад у теплий гараж, через різку зміну температур починається зворотний процес. Чим частіше це відбувається, тим більше ушкоджень зазнає кузов машини.

Ще одна проблема від перепаду температур – конденсат, який проникає у мікротріщини на кузові та викликає корозію. Також від підвищеної вологості страждає електрична частина машини та підвіска. Насамперед виходять з ладу гумометалеві шарніри, опори та пильовики. Нарешті, конденсат накопичується й у бензобаку.

З плюсів гаража можна виділити такі: акумулятор менше втрачає заряд, двигун легко запускається, а масло в моторі застигає не так сильно. Якщо підсумувати, то транспортний засіб краще зберігати в приміщенні, яке добре провітрюється, щоб уникнути неприємних ситуацій.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти