Чого боятися взимку власникам старих машин

Поломка автомобіля взимку дуже клопітка, адже сніг та лід ускладнюють буксирування. Щоб не потрапляти в неприємні ситуації, варто ретельно стежити за чотирма системами, передає «Твоя МАШИНА».

Система запалювання

Щоб іскра на свічках запалювання завжди справно з’являлася, потрібно стежити за станом роз’ємів проводки, запобіжників та цілісністю проводів, що йдуть до свічок та котушок. Свічки потрібно регулярно міняти. Оскільки передбачити поломку електронного блоку управління двигуном або розподільника (трамблера) майже неможливо, рекомендується брати із собою запасні компоненти.

Паливна система

Будь-яка паливна система не терпить воду, що накопичилася. В мороз вода замерзає, і двигун може затихнути. Щоб запобігти цьому, на початку зими в бак потрібно залити спеціальну присадку, яка поглинає воду і допомагає їй згоріти в циліндрах. Також перед зимою слід показати машину майстрам, які оглянуть трубки та перевірять тиск насоса. Так можна буде переконатися, що з системою все гаразд або усунути поломки.

Система охолодження

Перегрів автомобіля небезпечний. Найпоширеніша причина – втрата охолоджуючої рідини через розрив гумових шлангів та зруйновані пластикові або алюмінієві патрубки. Ще одна причина перегріву – відмова датчика, що включає електровентилятор радіатора. Тому перед початком зими слід замінити датчик.

Трансмісія

Зазвичай трансмісія має бути дуже зношена, щоб автомобіль перестав їхати. Тоді можуть відмовити зчеплення, шарнір кардану або ШРУС. При поломці КПП все одно їхати можна. Щоб запобігти серйозним поломкам, досить звертати увагу на деякі ознаки (стук, ривки в момент рушання, складності з перемиканням та ін.). Окремо слід стежити за гідроприводом зчеплення, через розгерметизацію якого машина теж може втратити хід. Якщо рідина в бачок доводиться час від часу доливати, значить десь протікання.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти