Які автомобільні килимки краще вибрати на зиму

Враховуючи всю різноманітність килимків в автомобіль на сьогоднішній день, водій повинен насамперед визначитися з рядом основних для себе критеріїв, до яких відносять:

Тип – килимки в салон авто можуть бути як універсальними, так і модельними (під конкретний автомобіль). Перший варіант коштує дорожче і доступний далеко не в кожному автомагазині, але ідеально впишеться в салон авто. А ось універсальні килимки можуть мати зазори між краєм килимка та підлогою.

Матеріал – серед найпопулярніших матеріалів для килимків в авто – гума, полімерні матеріали та ворс. Автоексперти радять на зиму брати виключно гумові чи поліуретанові вироби.

Наявність і висота бортиків – при великому скупченні води не пролити її, коли витягуєш килимок досить проблематично. Тому є сенс купувати килимки з середньою висотою борту в 10-15 мм.

Спосіб фіксації – найчастіше, килимки просто фіксуються нерівностями самої підлоги. У деяких авто фіксація відбувається за рахунок спеціальних гачків. Також для авто, в яких не передбачено штатних кріплень, виробники килимків пропонують фіксацію на липучках.

Комплектація – у більшості випадків виробники килимків пропонують або два передні килимки, або комплект з чотирьох килимків на весь автомобіль. В окремих випадках можуть продавати лише один килимок.

Підсумки:

Ідеальним рішенням буде мати два комплекти килимків для зими та для літа. Влітку можна користуватися ворсовими килимками, а ось зимовий комплект повинен бути обов’язково з гуми або поліуретану, через велику кількість вологи та бруду.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти