Розморожування двірників: як розморозити щітки на склі автомобіля

Обмерзлі щітки склоочисників – це проблема, яка переслідує водіїв, коли температура на вулиці опускається нижче нуля. Зрештою видимість погіршується, але з цим можна боротися, передає «Твоя МАШИНА».

Найчастіше щітки замерзають під час снігопаду за температури 0…-5ºС, коли сніг не злітає відразу з лобового скла. Він тане на склі, тане від тепла салону і замерзає, перетворюючись на лід. Рух двірників блокується, і з нього доводиться звільняти від льоду вручну.

Лід забиває поздовжні канавки з обох боків гумового леза, через що гумка не може лягати на бік при кожному ході склоочисників. Запобігти цьому не можна, але проблема з’являтиметься не так часто, якщо скло прогріте. Тоді вода стікатиме до того, як замерзне.

Також лід може утворюватися на каркасі склоочисників, блокуючи шарніри та не даючи резинці щільно прилягати до скла. Рідше цим страждають щітки з пластиковими шарнірами, і зовсім такої проблеми позбавлені безкаркасні щітки.

Лід може набиватися в основу повідця склоочисника, де він кріпиться до осі обертання. Тоді буде заблоковано пружину, яка відповідає за притискання двірника до скла. Вичистити лід звідти допоможе рідина-розморожувач та звичайна щітка для змітання снігу. Превентивна міра – ретельно прибрати сніг зі скла та зони навколо повідків ще до того, як він розтане на теплому лобовому склі.

Є і більш рішучий спосіб, як вирішити проблему щіток, що замерзають. Для холодної пори є спеціальні зимові щітки, які повністю заховані в м’які гумові чохли – так, що виступає тільки робоче гумове лезо. Така конструкція не дозволяє замерзати шарнірам каркасу і забиватися льодом щілин гумки.

Також є щітки із обігрівом. Крім перерахованих переваг вони також не потребують того, щоб їх відкопували з-під льоду та снігу. Однак треба трохи заморочитися із підключенням. З підігрівом буває скло, і такий елемент дуже рятує взимку. Однак його можна встановити далеко не у всі моделі.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти