Водіям розповіли, як вийти із заносу на авто та запобігти попаданню в ДТП

Гальмувати на слизькій поверхні треба особливо обережно. Якщо натиснути на педаль гальма дуже різко, можна спровокувати замет. Що робити, якщо автомобіль таки занесло, розповість «Твоя МАШИНА».

При заметі треба забути про ліву педалі. Якщо не вичавлювати зчеплення, двигун сам допоможе скинути швидкість та вирівняти траєкторію руху. Також не можна вичавлювати педаль гальма. Якщо колеса заблокуються, то гальмівний шлях подовжиться вдвічі.

Однак піде на користь плавне натискання педалі гальма. Це допоможе запобігти остаточному блокуванню та ковзанню. Якщо блокування все ж таки відбулося і машину занесло, то гальмо треба відпустити. Автомобіль сам вирівнюється.

Якщо занесло передньопривідний автомобіль, то кермо треба повернути у бік занесення. Ногу з педалі гальма треба прибрати, при цьому потрібно легко натиснути на гальмо педаль, щоб підвищити обороти мотора. Коли передні колеса вирівняються, підвищені оберти слід зберегти. Коли автомобіль вирівняється повністю, кермо потрібно почати крутити праворуч.

У випадку із заднім приводом швидкість потрібно скинути, а кермо повернути у бік замету. Після цього потрібно повернути кермо у попереднє положення. Все треба робити швидко, але плавно. Важливо враховувати, що ключовим фактором для безпечного виведення авто із занесення є вільне обертання коліс без раптового повного блокування.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти