Водіям розповіли, яких проблем чекати, якщо не темніє моторне масло

Деякі водії стикаються з тим, що моторне масло не темніє. Про що свідчить ця ознака, розповість «Твоя МАШИНА».

Для початку слід навчитися розділяти потемнілу та почорнілу олію. Потемніння масла викликане видаленням нагару при змащуванні деталей, і це непогана ознака. Таке трапляється після 2-3 тисячі кілометрів пробігу. Також масло може темніти, якщо воно низької якості, або водій любить агресивний стиль водіння.

А от якщо олія не просто темніє, а чорніє і густіє – це означає, що лубрикант горить. У такому випадку справа може критися у зносі поршневої групи, зазвичай через використання контрафактних або відпрацьованих мастильних матеріалів.

Але буває і так, що олія протягом кількох тисяч кілометрів не змінює свій колір і залишається виглядати як нове. Можливо, що в маслі немає необхідних присадок, що чистять. Тоді шлаки, нагар та інші забруднювачі не видалятимуться з робочої зони силового агрегату, тобто масло не виконує своїх функцій.

Також масло може забруднюватися набагато повільніше, якщо автомобіль новий та двигун зовсім не зношений. Багато залежить і від специфікацій палива. При використанні якісного пального зменшується детонація силового агрегату і паливо повністю прогорає і не залишає в камері згоряння непотрібних опадів.

Якщо машину часто запускають на морозі і не прогрівають, масло буде зношуватися набагато швидше. Тому продовжити термін служби олії можна, якщо прогрівати автомобіль.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти