Назвали найбезпечніші автомобілі 2021 року

Протягом 2021 року експерти організації Euro Ncap перевірили 33 нові моделі, серед яких фахівці визначили найкращих у різних класах.

Бізнес клас

Захист водія та дорослих пасажирів лідера цього класу Mercedes-Benz EQS оцінили на 96%, захист дітей на 91%, безпеку пішоходів на 76%, а електронні помічники на 80%. При цьому в цих категоріях ліфтбек зміг оминути Porsche Taycan і Tesla Model S.

Компактний кросовер

Серед компактних кросоверів лідером було визнано нового Nissan Qashqai. Захист водія та дорослих пасажирів оцінили на 91%, захист дітей на 91%, безпеку пішоходів на 70%, а електронні помічники – на 95%.

Великий кросовер

Лідером цієї категорії цього разу визнали електричний Skoda Enyaq iV. Захист водія та дорослих пасажирів у паркетнику оцінили на 94%, захист дітей на 89%, безпеку пішоходів на 71%, а електронні помічники – на 82%.

Компактний сімейний автомобіль

Skoda Fabia змогла заробити 85% за захист водія та дорослих пасажирів, захист дітей оцінили у 81%, безпеку пішоходів у 70%, а електронні помічники у 71%.

Компактний MPV

Лідером цього сегменту стала Toyota Yaris Cross. Захист водія та дорослих пасажирів у паркетнику оцінили на 86%, захист дітей на 84%, безпеку пішоходів на 78%, а ефективність електронних помічників – на 81%.

Найгірший результат, серед протестованих цього року експертами Euro NCAP автомобілів, отримав електричний хетчбек Renault ZOE. Захист водія та дорослих пасажирів тут оцінили у скромні 43%.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти