Прогрівання двигуна взимку: як не нашкодити своєму авто

Прогрівати двигун чи їхати одразу? З цим питанням часто стикаються автомобілісти, але однозначної відповіді на нього немає.

Фахівці рекомендують прогрівати двигун, але лише певну кількість часу. Коли мотор холодний, вся олива стікає в піддон, тим самим зменшується мастильна плівка. При запуску двигуна в перші секунди він працює у жорсткому режимі. Потім масляний насос починає закачувати масло та розкидати його по стінках блоку та іншим рухомим деталям.

Але затягувати з прогріванням не варто. Коли автомобіль працює на холостому ходу, масляний насос крутиться на мінімальній потужності, тому масло надходить не до всіх каналів. Особливо ця проблема стосується автомобіля з пробігом за 100 тисяч, де маслонасос качає вже не з такою потужністю. Саме тоді і з’являються ті страшні задири на стінках циліндрів і підвищується зношування інших вузлів двигуна.

Найпростішим орієнтиром для початку руху є оберти двигуна. Вам потрібно дочекатися поки вони впадуть до 1000. На малій швидкості автомобіль швидше прогрівається, а двигун при цьому не постраждає.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти