Водіям розповіли, як забезпечити ефективну роботу акумулятора взимку

У морози справність АКБ особливо важлива, тому що в іншому випадку автомобіль може не завестися. Експерти дали поради, як правильно поводитися з акумулятором, передає «Твоя МАШИНА».

Якщо батарея розрядилася, запустити двигун можна від зовнішнього джерела. Слід пам’ятати, що прикурюватися від іншого акумулятора можна тільки тоді, коли номінальна напруга обох акумуляторів однакова. При цьому машини не повинні стикатися, щоб не сталося коротке замикання. Двигун та інші джерела споживання енергії повинні бути вимкнені в обох автомобілях.

Спочатку затискач червоного кабелю треба прикріпити до позитивної клеми допоміжного автомобіля, а інший кінець кабелю – до позитивної клеми заглухлого автомобіля. Чорний затискач прикріплюється до негативної клеми допоміжного транспортного засобу, а інший кінець – до незабарвленого металевого контакту далеко від батареї автомобіля, що заглухло.

Коли всі кабелі підключені, треба запустити двигун спочатку допоміжного автомобіля, а потім затихлим. Знімати затискачі потрібно у зворотному порядку.

Заряджайте акумулятор до і після тривалого періоду простою. Для цього можна скористатися або професійним зарядним пристроєм у майстерні, або вдома зарядним пристроєм для домашнього використання. Кабелями треба з’єднати зарядний пристрій та АКБ безпосередньо. Після цього зарядний пристрій можна підключати до електромережі. Коли АКБ зарядиться, спочатку потрібно вимкнути зарядний пристрій, а потім можна знімати кабелі від АКБ.

Щоб продовжити термін служби акумулятора, слід дотримуватися низки порад. Так, потрібно регулярно перевіряти напругу, рівень заряду та пускову потужність акумулятора. Також перед тим як залишити машину на зимову стоянку, акумулятор треба відключити. Зберігати АКБ слід у прохолодному місці.

Оглядати АКБ варто хоча б двічі на рік. Взимку проводити перевірку рекомендується щомісяця, особливо, якщо акумулятор старий. Також слід переконатися, що акумулятор надійно закріплений в акумуляторному відсіку, його металеві деталі змащені, а контакти щільно затягнуті. Краще не допускати, щоб АКБ повністю розряджається.

При запуску двигуна слід натискати педаль зчеплення – це допоможе скоротити опір стартера, тобто споживання енергії. Також перед запуском потрібно вимкнути все додаткове обладнання, наприклад, радіо, кондиціонер або додатковий обігрів. Після тривалого простою акумулятор потрібно зарядити за допомогою зарядного пристрою з електронним керуванням.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти