Водіям розповіли, як власноруч замінити гальмівні колодки на своєму авто

Деякі автомобілісти, намагаючись заощадити на заміні колодок, роблять це своїми руками. Але в цій процедурі є й свої нюанси, про які ми й поговоримо.

Найчастіше зношуються саме передні гальмівні колодки, адже вони беруть більшу частину гальмівного зусилля автомобіля. Тож розглянемо саме заміну спереду.

Перше, що потрібно зробити – це послабити болти колеса і підняти автомобіль на домкрат. Далі беремо щітку та очищаємо супорт від бруду, якщо потрібно, змиваємо водою.

Знявши супорт, витягніть зношені колодки і обов’язково зафіксуйте його мотузками або стяжками, щоб не пошкодити гальмівні шланги.

Далі потрібно розвести поршні супорта. Це можна зробити спеціальним ключем або будь-яким іншим підручним способом.

Тепер вставляємо колодки – головне, не переплутайте з якою стороною вони повинні стояти. Якщо ви повністю розвели поршень, вони стануть без проблем, а супорти без сильних зусиль налізуть на диск. Далі потрібно змастити болти та можна встановлювати колесо.

В кінці потрібно перевірити рівень гальмівної рідини, її може стати більше, адже колодки стали товстішими, поршень став на початкову позицію і рідина повернулася до бачка. Щоб зняти навантаження на систему, просто відберіть надлишок рідини звичайним шприцом.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти