Українцям розповіли, як попередньо перевірити автомобіль перед покупкою

Автомобільні експерти підготували поради щодо попереднього огляду вживаної машини.

Отже, спочатку оцінюємо загальний вигляд автомобіля. Якщо зовні авто вам сподобалося, починаємо дивитися ретельніше. Коли ви не маєте вимірника товщини ЛФП, вам потрібно уважно оглянути очима деталі кузова та оцінити їх стан. Якщо деталь фарбована, в 80% ви можете це побачити. Швидше за все, вона відрізнятиметься за кольором. Далі дивимось на неї під кутом і шукаємо на фарбі невеликі, так звані смужки від шліфування. Якщо вони є, значить деталь погано підготували перед фарбуванням або вибрали неякісний матеріал, і він дав усадку. Також, буває таке, що в лаку можна побачити цятки, немов його покололи голками, вони з’являються, коли разом із фарбою із сопла фарбо-пульта вилітає масло або вода. Ще дуже часто, якщо деталі фарбують не в спеціальній камері, в лаку можна побачити звичайний пісок, його найлегше помітити. Подібних дефектів із заводу не може бути.

Далі оглядаємо салон. Краще, якщо в ньому буде приємно пахнути, а всі елементи будуть цілими.

При перевірці технічного стану найкраще, якщо автомобіль буде холодним, адже саме тоді і з’являється більшість сторонніх звуків. Потрібно підняти капот і уважно слухати, якщо автомобіль має ланцюговий привід ГРМ і там вже з’явилися зношені деталі, тоді ви почуєте неприємне клацання з постукуванням.

Потім, нехай автомобіль попрацює на холостому ходу, а після цього натисніть кілька разів на педаль газу. Якщо машина споживає масло, ви побачите синій дим, а коли в двигун потрапляє антифриз, дим буде білим. Обов’язково проведіть тест-драйв, щоб відчути як працює коробка передач, двигун і підвіска.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти