Водіям розповіли для чого потрібно перевзутися на зимову гуму

Автомобільні експерти розповіли навіщо міняти гуму відповідно до сезону.

Почнемо з того, що за їзду на літній гумі у зимовий період передбачено штраф у розмірі 340 грн. При повторенні правопорушення передбачено адміністративний арешт на 10 днів або позбавлення посвідчення водія на 3-6 місяців.

Літні колеса актуальні за температури +7 градусів, якщо на вулиці стає холодніше, гума втрачає свої властивості, протектор стає жорстким і автомобіль не зможе чіплятися за асфальт.

Якщо ви не хочете витрачати багато грошей, тоді можете придбати вживані колеса, але з урахуванням деяких параметрів:

Дивіться на рік випуску гуми. Більшість автовиробників встановлюють термін придатності своєї продукції на 5 років. Тому бажано відшукати собі молодші колеса.

Перевіряйте протектор. Його висота має бути найвищою. Класичні зимові шини мають висоту 85-95 мм. Мінімальна висота для того, щоб був сенс купувати колесо – 4,5 мм, але це вже мінімум, його вистачить на один сезон.

Огляньте покришку на предмет порізів, шишок, тріщин та бічних латок. Якщо ви знайшли щось із цього переліку, краще відмовитися від покупки.

І насамкінець подивіться на рівномірність зносу протектора. Якщо ви бачите, що одна сторона більш стерта, ніж інша, це означає, що попередній автомобіль мав проблеми з розвалом-сходженням, тому краще підібрати інший варіант.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти