Водіям розповіли, як встановити автозапуск на машину та чи потрібно це робити

Автозапуск – це функція, що дозволяє водієві запустити двигун, залишаючись на відстані від машини. Це зручна система, яка дозволяє прогріти чи охолодити салон автомобіля ще до вашого приходу.

Встановити автозапуск не дуже просто і без спеціальних знань і навичок на цю операцію краще навіть не замахуватися. При його монтажі влаштовують таку електросхему, що автозапуск не спрацює при включеній передачі та відпущеному стоянковому гальму. Також інсталятори змушені вдаватися до особливих хитрощів, щоб ускладнити крадіжку машини, яка стоїть із працюючим мотором без водія.

Що ж до недоліків, то автозапуск – це додатковий пролом у захисті машини від угону, поліси КАСКО для автомобілів з автозапуском часто коштують дорожче, а багаторазовий старт двигуна без подальшої поїздки спустошує акумулятор, який повноцінно заряджається тільки при роботі двигуна на оборотах вище холостого ходу.

Крім того, коли двигун працює, може статися якась поломка. Якщо поруч водій, він може вжити заходів – зупинить двигун. Коли машина працює без нагляду, дрібна несправність може призвести до заклинювання двигуна або займання електропроводки.

Також не варто ставити автозапуск, якщо:

У вас стара машина.

У вас популярна серед автокрадіїв модель, та ще й без додаткових систем безпеки.

Ви не маєте можливості встановити систему автозапуску у кваліфікованих майстрів.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти