Водіям розповіли, як самостійно замінити колесо в автомобілі і не потрапити в халепу

Така буденна операція як заміна колеса не вимагає будь-яких особливих навичок або серйозних знань, але часто при заміні водій поспішає та здійснює хаотичні дії. Тому пропонуємо ознайомитися з деякими порадами, які допоможуть зробити цей процес швидким та безпечним.

Для початку вам потрібно знайти рівну поверхню, де можливо буде зробити заміну. Далі необхідно звернути увагу на тип покриття. Якщо ви встановите домкрат на м’якій землі, швидше за все, під вагою авто, він почне провалюватися. Перед встановленням домкрата на м’якій поверхні, пошукайте десь поруч звичайну дощечку і підкладіть її під нього.

Для того, щоб самостійно замінити колесо, вам знадобиться домкрат, балонний ключ і ціле, накачане запасне колесо. Деякі машини не комплектуються запаскою, але в такому разі в комплекті має бути спеціальний компресор із балоном ремонтної рідини.

Спеціальні місця для встановлення штатного домкрата знаходяться знизу порогів, у передній та задній частині з обох боків. Коли ви лізете під машину, вам потрібно затягнути ручник та підкласти під протилежне по діагоналі колесо башмак.

Перед тим як піднімати автомобіль на домкраті, потрібно обережно зірвати болти. Також при знятому колесі треба змастити маточину “графітовим мастилом” там, де вона притискається до диска. Це робиться для того, щоб наступного разу при знятті колеса диск не прикипів до ходової частини.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти