Украинцам рассказали, как получить первые водительские права

Щоб отримати перше посвідчення водія, потрібно пройти через низку формальностей, успішно скласти іспити з теорії правил дорожнього руху і практику водіння, передає «Твоя МАШИНА».

Для початку потрібно підібрати потрібну автошколу. У великих містах їх чимало. Зазвичай вибирають ту, що ближче, або за відгуками знайомих, які там навчалися.

Далі належить пройти теоретичний курс навчання в автошколі. Зазвичай він триває від 2 до 4 місяців. Потім слідують практичні заняття з інструктором на автомобілі автошколи. Проїздити необхідно обов’язкову кількість годин, яка є у кожній автошколі.

Після цього йде внутрішній іспит, який максимально наближений до іспиту у територіальному сервісному центрі. При успішному складання видаються документи про закінчення навчання. Вони дозволяють зареєструватися в територіальному сервісному центрі для складання іспитів.

Після успішного складання іспитів у сервісному центрі водієві вручають посвідчення.

Для навчання в автошколі потрібні такі документи:

• Паспорт та ідентифікаційний код:
• Кольорова фотографія розміром 35*45 мм:
• Медична довідка, що підтверджує, що стан здоров’я дозволяє керувати автомобілем.

Для допуску до іспиту в сервісному центрі потрібно надати фотографію та медичну довідку, які повернуть після навчання в автошколі та довідку про успішне закінчення.

У 2022 році почали діяти зміни, що стосуються отримання посвідчення водія. Так, після успішного складання теоретичної частини іспиту є 3 місяці, щоб скласти практичну частину. Сам іспит фіксується на фото чи відео, щоб унеможливити корупцію. Якщо не скласти практичну частину іспиту з третього разу, доведеться знову навчатися в автошколі.

Також виникло ще одне цікаве нововведення. Якщо навчання в автошколі проводилося машиною з АКПП, то складати іспит потрібно буде на автомобілі з такою ж коробкою. При цьому в посвідченні буде стояти відмітка про керування «автоматом», і їздити на автомобілі з механічною коробкою передач не можна. Якщо навчання проводилося на машині з МКПП, то після закінчення автошколи водій може їздити на автомобілі з будь-якою трансмісією.

Перше посвідчення водія видається на 2 роки. Після закінчення цього терміну можна обміняти. Але за умови, що водій не вчинить понад два порушення правил дорожнього руху.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти